Meer dan 100+ kazen | Altijd vers | Leverancier voor de horeca

Sint Jeroensweg 2-A | 2201 NW Noordwijk | 071 362 0169

Hollandse Kazen

Hollandse kazen

Ben je dol op Hollandse kaas, kom dan eens naar onze winkel. Wij hebben meer dan 50 verschillende soorten Hollandse kazen op de plank liggen waaronder Boerenkaas  en Goudse kaas.

Kies je voor Boerenkaas dan kies je voor kaas gemaakt door echte kaasboeren. Boerenkaas wordt grotendeels volgens traditionele wijze van rauwe melk gemaakt op een kaasboerderij. De kaas heeft een volle smaak. Dat komt door de rauwe koemelk en de natuurlijke manier van rijpen.

*Leuk weetje; De rijping van de kazen vind plaats in een kaaspakhuis. Hier  worden de kazen vertoeteld als kindjes en weet men precies hoe lang    een kaas moet rijpen voor een perfecte smaak.

Kies je voor Goudse kaas dan kies je voor kaas gemaakt van gepasteuriseerde melk. Deze melk komt van Hollandse koeien die veelal grazen in groene weiden. Alleen deze melk past binnen het eeuwenoude recept van Goudse kaas. De kazen worden minstens 4 weken gerijpt. De duur van de rijping bepaalt de karakteristieke smaak van de kaas.

*Leuk weetje ; De ambacht van Goudse kaas is vooral overgebracht van moeder op dochter. In Gouda staat daarom een standbeeld van een kaasboerin op een plein achter De Waag, als eerbetoon aan de vrouwen die nog steeds een rol in de Nederlandse kaasgeschiedenis vervullen.


Een kleine greep van de Hollandse kazen uit ons assortiment

Roodbonter

Roodbonter kaas van boer Evert wordt volgens zijn eigen receptuur gemaakt, nog steeds op precies dezelfde wijze als 100 jaar geleden.

De kaas word met de hand gekeerd en voorzien van een coating laagje. In het Roodbonter natuurpakhuis wordt de kaas op ambachtelijke wijze gerijpt.

Roodbonter kaas is er in 3 smaken; Mild, Pittig & Jonkie

En wat zo uniek is;….boer Evert heeft, zoals hij dat zelf zegt, 300 meiden rondlopen in de wei die hij verwent met het beste voer, een massage geeft onder een massageborstel en uit laat rusten op een heus koeienmatras. Alles voor de beste melk.

Remeker

Remeker kaas wordt door de familie Van de Voort gemaakt van rauwe onbewerkte melk van hun Jersey koeien. Dit is een kleine koe die extra geschikt is voor de biologische landbouw. De kazen worden op een natuurlijke wijze geproduceerd en hebben een natuurlijke, levende korst. 

Deze korst wordt gevormd door een juiste rijping in een speciaal daarvoor ontworpen ruimte van natuurlijke materialen. Daar heerst een vochtig klimaat zodat schimmels goed gedijen en zorgen voor de juiste smaakervaring van de kaas.

Remeker kaas is er in 4 smaken; Remeker Pril, Remeker Ryp, Olde Remeker & Remeker Pracht

En wat zo bijzonder is:…. De Jersey koeien krijgen gras van hoge kwaliteit en verse granen die elke morgen geplet worden. De afgestemde voeding en de open stal die vrij toegang geeft tot de wieden leveren en onontbeerlijke bijdrage aan de gezondheid van de koeien. Mede daardoor wordt er sinds 2004 geen antibiotica meer gebruikt.

Wilde Weide kaas

Wilde Weide kaas is een bijzonder streekproduct uit het Groene Hart.

Het is een biologische kaas die ambachtelijk geproduceerd  wordt van rauwe melk van koeien die grazen in de eilandpolder. Wilde Weide kaas is een kaas bereid met het oog voor de natuur. In de kaas proef je de uitdagende tonen van het kruidenrijke eilandgras.

En weet je……; de koeien stammen af van een mooi en robuust Frans ras. Ze passen goed in de eilandpolder maar de dames zijn wel een beetje eigenwijs; ze geven minder melk, maar wel melk met een uitstekende vet-eiwit gehalte voor een romige en smaakvolle kaas.